Діяти по вірі. Карл Генрі Стівенс

Іноді духи впливають на людей, і вони цього навіть не усвідомлюють. Вони поняття не мають, якого вони духу. Вони дуже щирі, але входять у думки, які суперечать веденню Святого Духа. Це люди, які не дозволили Богові розвинути в них здатність діяти по вірі в Божу праведність.

Зміст

  1. Бог правий
  2. Запрограмовані на правду
  3. Жити за високим шляхом
  4. Висновок

Боже правосуддя все ще дуже реальне. Він ніколи не змінював Себе. Він залишається святим і може спілкуватися лише з тими, хто прийняв Його праведність по вірі в Божого Сина. Його праведність є безкоштовним даром, який приходить до нас по вірі. Після того, як ми увійшли в Божу сім’ю по благодаті через віру, ми все ще маємо життя, в якому ми діємо. Господь бажає, щоб ми діяли в цьому житті по вірі.

У цьому буклеті ми досліджуємо цей принцип життя в діючій Божій праведності, тобто дію віри. Це Святий Дух вкладає в наші серця бажання чинити Його добру волю, де б ми не були і що б ми не робили.

Бог правий

"Бо Боже й немудре розумніше воно від людей, а Боже немічне сильніше воно від людей! Дивіться бо, браття, на ваших покликаних, що небагато-хто мудрі за тілом, небагато-хто сильні, небагато-хто шляхетні. Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне, і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло." (1Кор.0125-29)

"Коли знаєте, що Він праведний, то знайте, що всякий, хто чинить справедливість, народився від Нього." (1Ів.0229)

"Господь милостивий та справедливий, і наш Бог милосердний!" (Пс.11505)

Праведність означає що Бог правий. Коли ви побачите як це розкрито на цих сторінках, ви будете вражені. Людина, яка практикує праведність, є народженою від Бога.

Правий Бог став людиною в Особі Ісуса Христа. Але завдяки гіпостатичному союзу ця Людина також була Богом. Протягом тридцяти років про цю Боголюдину знали дуже мало. Мабуть Його людське життя було дуже звичайним, таким же, як ваше і моє.

Подумайте про біографію, яку можна було б написати про вас. "Він прокидався щоранку, пив свій сік, їв свою вівсянку, йшов на роботу і піклувався про свою сім’ю". На перший погляд, цей запис про життя привернув би дуже мало уваги. Так само раннє життя Ісуса було тихим життям у Назареті, як старшого сина Йосипа-теслі. Він був звичайний, як і ми.

Улюблений Син

Усе змінилося, коли Ісус розпочав Своє служіння. Багато було виявлено про цю Людину, тому що Він був Божим Сином.

"І охристившись Ісус, зараз вийшов із води. І ось небо розкрилось, і побачив Іван Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього. І ось голос почувся із неба: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!" (Мт.0316-17)

Бог правий, і у Своїй праведності Він забезпечив можливість Своєму народові діяти у вірі. Божа любов зійшла і заплатила за наші гріхи. Як людина Ісус Христос прожив бездоганне життя і пожертвував Себе за нас. Роблячи це, Його праведність, Його правота ніколи не були порушені. Але завдяки Його праведності двері до спасіння були відкриті кожному, хто прийде до Нього.

Ісус Христос пролив Свою кров на Голгофі і заплатив за все, що ми колись зробили, і заплатив за все, що ми колись зробимо. Це Всемогутній Бог, єдиний Бог, Який виправляє речі з Його точки зору, посилаючи Христа. Те, що зробив Христос, задовольнило Його незмінну святість, тому що Христос не мав гріха і став гріхом за нас: "Бо Того, Хто не відав гріха, Він учинив за нас гріхом, щоб стали ми Божою правдою в Нім!" (2Кор.0521).

Коли Христос пролив Свою кров за нас, це просто Бог був правий. Це просто Бог робив те, що Бог завжди робив, тому що Бог благодатний, праведний і милостивий.

Життя Ісуса не було життям жертви. Книга Об’явлення 1308 говорить нам, що Він був "Агнцем, заколеним від закладин світу". Нам, хто живе в часі, здається, що Ісус приніс велику жертву. Це відображає нашу точку зору. Але Христос насправді поклав Своє життя ще до того, як Бог утворив землю.

Бог простив повію і сказав їй: "Іди і більше не гріши". Це Бог був правий. Коли Ісус сказав жінці, спійманій у самому акті перелюбу: "Не засуджую й Я тебе" (Ів.0811), це Бог був таким, яким Він завжди був, і таким, яким Він завжди буде.

Ісус Христос зайняв моє місце на Голгофі. На Своєму шляху до хреста Він ніколи не слухав жодної злої звістки. Він не судив за тим, що чув, і ніколи нікого не докоряв тим, що бачив (див. Іс.1103).

Запрограмовані на правду

"Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його, щоб Він був перворідним поміж багатьма братами. А кого Він призначив, тих і покликав, а кого покликав, тих і виправдав, а кого виправдав, тих і прославив. Що ж скажем на це? Коли за нас Бог, то хто проти нас?" (Рим.0829-31)

Ви усвідомлюєте, що ваші руки запрограмовані так, щоб вони діяли як ваші руки? Якщо щось трапилося і ваша рука була зламана, ваша рука не діятиме відповідно до того, як вона була запрограмована.

Моя печінка та нирки були запрограмовані на переробку їжі та рідини, які я приймаю в організм, і обробляти здоровий кровотік. У минулій вічності мої ноги були запрограмовані на те, щоб я міг ходити. Мої вуха були запрограмовані на прийом і обробку звуків, які я чую. Мої очі були запрограмовані бачити.

Ми відправляємо наших дітей до школи, і їхні здібності програмуються через навчання. Вони вчаться читати, писати та рахувати. Ми дуже вдячні відданим вчителям, які віддають своє життя, щоб наші діти могли вивчати та розуміти ці важливі предмети. І тепер, завдяки Божій благодаті, Святому Духу та Божій любові, Біблія — живе Боже Слово — програмує нас на послух, щоб ми могли бути подібними до Бога. Звичайно, ми продовжуємо думати самостійно, але вибираючи приймати Правду, ми дозволяємо Божій програмі визначати результати нашого життя. Відмовляючись вибирати Правду, ми заважаємо нашій здібності і живемо під впливом іншого духу, незалежно від того, яким IQ ми володіємо відповідно до академічного світу.

Ісус Христос став людиною і прийшов на землю, де Його ненавиділи, переслідували, відкидали і зневажали. Оскільки Він ніколи раніше не проходив таким шляхом, кожен крок, який зробив Христос у Своїй людськості, вимагав віри від Бога Отця.

Наше майбутнє як служителів

"А коли ми дізнались, що людина не може бути виправдана ділами Закону, але тільки вірою в Христа Ісуса, то ми ввірували в Христа Ісуса, щоб нам виправдатися вірою в Христа, а не ділами Закону. Бо жадна людина ділами Закону не буде виправдана! Коли ж, шукаючи виправдання в Христі, ми й самі показалися грішниками, то хіба Христос слуга гріху? Зовсім ні! Бо коли я будую знов те, що був зруйнував, то самого себе роблю злочинцем. Бо Законом я вмер для Закону, щоб жити для Бога. Я розп'ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені. А що я живу в тілі тепер, живу вірою Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе." (Гал.0216-20)

Ми живемо вірою Божого Сина в те, чого ніколи раніше не було. Це представляє наше майбутнє. Як людина, Ісус вирішив не бути "номером один". Він був, є і завжди буде номер один як Творець (Кол.0116). Він утримує все разом словом Своєї сили (Євр.0103). Але як людина Ісус вирішив бути Слугою всіх. Він обрав бути найменшим і останнім. Єдиний план, який міг би врятувати нас, — це те, щоб Христос прийшов бути останнім.

В Євангелії від Марка 0934 і в Євангелії від Луки 0946 апостоли сперечалися і міркували про те, хто з них був найбільшим. Хто є послідовником Ісуса номер один? Послідовник номер один – це той, хто вважає себе останнім. Він прийшов не для того, щоб Йому служили, але щоб служити і віддати своє життя як викуп за багатьох (Мт.2028).

Чому ви ходите до церкви? Звичайно, ми всі приходимо на служіння, щоб нам послужили. Але за дверима церкви, наскільки високо ти думаєш про себе? Хочеш, щоб усі обслуговували тебе? Або, чи розумієте ви принцип Євангелія від Матвія 1930: "І багато-хто з перших останніми стануть, а останні першими"? Християнин, який вважає себе найменшим, буде найбільшим у Божому Царстві. Ця людина праведна, і її праведність від Бога. Це дивовижно.

Ісус Христос прийшов, щоб віддати Себе. Він прийшов не для Себе. Він прийшов, щоб віддати Себе Отцю, Духу і Слову.

Жити за високим шляхом

"Про це нам би треба багато казати, та висловити важко його, бо нездібні ви стали, щоб слухати. Ви бо за віком повинні б бути вчителями, але ви потребуєте ще, щоб хтось вас навчав перших початків Божого Слова. І ви стали такими, яким потрібне молоко, а не страва тверда. Бо хто молока вживає, той недосвідчений у слові правди, бо він немовля. А страва тверда для дорослих, що мають чуття, привчені звичкою розрізняти добро й зло." (Євр.0511-14)

"І Він каже: Будуйте дорогу, будуйте дорогу, почистьте дорогу, заберіть перешкоди з дороги народу Мого! Бо так промовляє Високий і Піднесений, повіки Живущий, і Святий Його Ймення: Пробуваю Я на Височині та в святині, і з зламаним та з упокореним, щоб оживляти духа скромних, і щоб оживляти серця згноблених!" (Іс.5714-15)

"Бо про Мене забув Мій народ: вони кадять марноті, а та робить їм так, що вони на дорогах своїх спотикаються, на давніх путях, щоб ходити стежками, по дорозі невбитій." (Єр.1815)

Тут Біблія говорить про людей, які діють у Божій праведності, і вони вважаються людьми, які праві. Ці люди знаходяться на високому і святому Божому шляху. Коли віруючі забувають про Бога, вони сходять з цього шляху. Вони спускаються на нижню дорогу й залишають Божу високу дорогу. Люди, які мають критичні духи, не діють у вірі, і вони не живуть за високим покликом, даним їм Богом. Духовно вони діють не в Божій праведності.

Бажання та виконання

"Отож, мої любі, як ви завжди слухняні були не тільки в моїй присутності, але значно більше тепер, у моїй відсутності, зо страхом і тремтінням виконуйте своє спасіння. Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю. Робіть усе без нарікання та сумніву, щоб були ви бездоганні та щирі, невинні діти Божі серед лукавого та розпусного роду, що в ньому ви сяєте, як світла в світі, додержуючи слово життя на похвалу мені в день Христа, що я біг не надармо, що я працював не надармо." (Флп.0212-16)

У цих віршах виявлений дивовижний принцип: різниця між тим, щоб хотіти, і тим, щоб робити. Багато людей йдуть на місійне поле і наполегливо працюють протягом періоду, але потім вони перестають обробляти і перестають працювати. Вони не вирішують закінчити справу, і тому для них немає жнив. Вони живуть своїм потенціалом, але ніколи не живуть жнивами. Потенціалу не достатньо. Ми повинні залишатися у роботі, поки вона не закінчиться.

Святий Дух діє в наших прагненнях і в наших бажаннях. Дух і Боже Слово впрацьовують у наші душі волю. Наш відгук на Божу ініціацію є суттю нашої віри. Він вкладає в нас волю (бажання), і тому ми робимо.

В 7-му розділі Послання до Римлян Павло говорить про боротьбу, яка триває всередині нас. Те, що Павло хотів робити, він не робив. Те, що він не хотів робити, він робив. Нарешті він просто розвів руки й сказав: "Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерті?" (Рим.0724). Хто визволив Павла? Ісус Христос визволив його.

Апостол Павло говорив, що Бог створив у ньому щось дуже дивовижне. В 7-му розділі Послання до Римлян 7 Павло не міг цього зробити. Бог мав щось зробити в ньому, і Бог зробив, тому що в Посланні до Римлян 0801 апостол написав: "Жодного осуду". Павло прийшов до того місця, де Святий Дух взяв верх, і тому він міг робити те, до чого його покликав Бог.

Вірний Господь, Який кличе вас і Який зробить це. Все, що Бог просить вас зробити, Він виконує в вас. Ніколи не ставайте знеохоченими між бажанням і дією. Це не для того, щоб когось навчити, що він може продовжувати грішити. Боже борони. Ні, це вчить вас, як продовжувати в Бозі. Це вчить вас, як діяти у вірі та жити в дієвій праведності.

Бог правий, і Його праведність є основною. Він довів Свою любов до нас, пославши Ісуса померти за нас, коли ми ще були грішниками. Коли ми зазнаємо невдачі, Він продовжує пробачати нас. Він пробачає нас не для того, щоб ми могли продовжувати гріх, але щоб Він відкрив нам, що таке праведність.

Бог любить правосуддя і праведність (Пс.3305). Правосуддя передує любові. Люди йдуть у пекло, тому що Бог праведний, і Його праведність не може бути скомпрометована, коли люди відмовляються діяти у вірі. Ті, хто йде в пекло, посилаються туди, тому що вони не прийняли Його любові і не ввійшли в дію віри, яка приходить по Його великій благодаті.

Але тих, хто вирішує діяти у вірі, яка діє Його любов’ю, Бог ставить їх на Свій високий шлях і провадить їх у величезний процес бажання та виконання Його доброї волі.

Висновок

Бог творить у кожному віруючому велике бажання відгукнутись на Нього. Коли ми відгукуємось, ми починаємо пересвідчувати Його праведність. Через наші здібності Господь рухається Своїм живим Словом.

Діючи належним чином у своїй вільній волі, ми вибираємо приймати рішення жити згідно з кожним Божим Словом. По Божій благодаті ми стаємо орієнтованими на Божественну точку зору для кожної ситуації. Це робить нас одними з найщасливіших і найрадісніших людей на землі. Через Святого Духа і точне Світло з Біблії Бог може виявити всі можливості, якими ми володіємо в нашій індивідуальності, коли ми вчимося діяти по вірі.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.